28.6.2018

Maigret ja hänen vainajansa

Georges Simenon
Maigret ja hänen vainajansa

Otava 1954
Maigret et son mort 1948

Tarina alkaa kahvila Aux Caves de Beaujolaisista tulleesta hätäisestä puhelusta. "Yksi miehistä on kintereilläni... Hän on pieni tumma... Sillä heitä on useita vuorottelemassa... He vaanivat vain tilaisuutta tappaakseen minut..."

Maigret lähettää Janvierin kyseiseen kahvilaan, mutta kiireinen mies on jo kadonnut varjostaja perässään. Mies soittaa uusia puheluita, mutta joutuu aina lähtemään pakosalle. Maigret ei onnistu tavoittamaan miestä ja lopulta he saavat viestin: Place de la Concordelta on löydetty kuollut mies. Mies osoittautuu pienen kahvilan isännäksi ja kahvila on nyt autiona. Maigret asettaa sinne erään miehistään kahvilan pitäjäksi vaimoineen. Maigret oleskelee siellä myös ja nauttii erikoislaatuisesta operaatiosta. Ansa laukeaa, kun eräs varovainen ja pälyilevä asiakas saapuu. Maigret ja Lucas seuraavat häntä ja pääsevät slovakialaisen rikollisjoukon jäljille. Heidän majapaikastaan, halvasta ja likaisesta hotellista löytyy synnyttämäisillään oleva nainen, joka ei suostu puhumaan sanaakaan. Juttu näyttää liittyvän laajempaan ryöstösarjaan ja Maigret työskentelee yhdessä valtakunnanpoliisin komisario Colombanin kanssa.

Tämä keskitasoa parempi Maigret -romaani sisältää tuttuja elementtejä: Maigret on kuumeessa, hän valvoo liikaa ja osallistuu henkilökohtaisesti kenttätutkimuksiin. Tällä kertaa suoritetaan hänen johdollaan yöllinen ratsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti