28.6.2018

Rouva Maigret'n ystävätär

Georges Simenon
Rouva Maigret'n ystävätär

Otava 1956
L’Amie de Madame Maigret 1949

Rouva Maigret käy hammaslääkärillä useamman kerran ja tutustuu puistossa odotellessaan erääseen rouvaan ja tämän pieneen poikaan. Erään kerran rouva äkkiä pyytää madame Maigretia pitämään poikaa silmällä hetken aikaa ja ryntää tiehensä. Äiti kuitenkin viipyy, eikä madame Maigret ehdi sinä päivänä hammaslääkäriin. Vasta yli kahden tunnin kuluttua äiti saapuu hakemaan kiireissään poikaansa, mutta ei selitä mitään, eikä kiitä.

Samaan aikaan komisario Maigret tutkii outoa juttua. Nimetön kirje väittää erään kirjansitojan polttaneen ruumiin keskuslämmitysuunissa. Uunista löytyykin ihmisen hampaita. Maigret kuulustelee kirjasitojaa alustavasti ja sitten yleinen syyttäjä määrää tämän pidätettäväksi.

Maigret tutkii juttua tahollaan ja yllättäen huomaa vaimonsa puistossa tapaaman rouvan liittyvän juttuun. Madame Maigret auttaa miestään selvittämällä mistä tuntemattoman rouvan hattu on peräisin ja näin päästään tutkimuksissa askel eteenpäin.

Kirjansitojan ärhäkkä ja ylimielinen asianajaja vaikeuttaa poliisien työtä ja antaa lehdistölle Maigretia halventavia lausuntoja. Maigret etsivineen jatkaa uutterasti tutkimuksia pilkasta välittämättä ja selvittää lopulta jutun. Ylimielistä asianajajaa uhkaa erottaminen asianajajaliitosta, jos Maigret paljastaa tämän temppuilut.

Tämä on kenties keskitasoa hieman parempi Maigret -tarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti