27.6.2018

Maigret pelkää

Georges Simenon
Maigret pelkää

Otava 1959
Maigret a peur 1953

Maigret on palaamassa Bordeauxista kansainvälisestä poliisikongressista. Hän pistäytyy matkalla vanhan ystävänsä tuomari Chabotin luona Fontenayssa. Pikkukaupunki on kuohuksissa kahden murhan vuoksi. Maigret ei halua puuttua tutkimuksiin, mutta joutuu pakostakin seuraamaan niitä sivusta. Kaupungissa asuu muutama perhe joka kuuluu niin sanotusti parempaan väkeen, ja tavalliset ihmiset suhtautuvat näihin kyräillen. Paikalliset viranomaiset kavahtavat varsinkin Vernouxin perhettä, eivätkä uskalla tutkimuksissaan puuttua näiden edesottamuksiin. Maigretia tämä suututtaa, hän olisi oitis haastatellut heitä ja heidän palvelijoitaan. Tapahtuu kolmas murha ja viranomaiset pitävät juttua nyt mielipuolen työnä. Kaupunkilaiset epäilevät kuitenkin Vernouxeja ja ajattelevat poliisien olevan näiden puolella.

Lopulta päätetään pidättää Vernouxien poika, mutta tämä tekee itsemurhan. Tapausta pidetään selvitettynä, mutta Maigret ei ole tyytyväinen. Nyt vasta hän puuttuu tapahtumien kulkuun ja käy haastattelemassa vanhaa herra Vernouxia. Tämän seurauksena totuus tulee nopeasti ilmi.

Tämä on tavallisuudesta poikkeava Maigret -tarina, jossa komisario on kuin sivustakatsojana. Kirja ei ole mielestäni kovin mielenkiintoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti