14.6.2018

Maigret kansainvälisessä seurassa

Georges Simenon
Maigret kansainvälisessä seurass
a
Otava 1969
Maigret et l'affaire Nahour 1966

"Maigret on ollut perhepäivällisellä ystävänsä tohtori Pardonin luona. Samana yönä Pardon soittaa hänet luokseen. Tohtorilla on juuri ollut outo potilas: vaalea ulkomaalainen nainen, jolla on ampuvahaava selässä. Seuraavana aamuna Maigret kutsutaan tutkimaan rikkaan libanonilaisen miehen murhaa. Onko näillä kahdella tapauksella yhteyttä keskenään?"

Helppolukuinen ja sujuvasti etenevä tarina on mielenkiintoinen. Nyt ei kuitenkaan herkutella ihmiskuvauksilla eikä miljöökuvauksilla niin kuin parhaissa Maigret -tarinoissa. Pariisissa on talvi ja keli on harvinaisen liukas - siinä puitteet. Puutteistaan huolimatta kirja on keskinkertainen Maigret -sarjan teos.

Teosarvio Arvostelevassa Kirjaluettelossa 4/1969: "Komisario Maigret'n perheystäviin kuuluva tohtori on joutunut tekemisiin yöllisen ampumatapauksen kanssa ja kutsunut Maigret'n neuvonpitoon asiasta. Seuraavina päivinä osoittautuu, että tämä tapahtuma liittyy rikkaan libanonilaisen liikemiehen murhaan, jonka selvittely johdattelee komisarion kerrassaan kansainvälisiin yhteyksiin. Osaavaa ja levollista ammattityötä, jossa miljöökuvauksella on sarjan muihin osiin verrattuna tavallista vähäisempi osuus."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti